23948sdkhjf

OptiGroup förvärvar Vangby A/S

OptiGroup har förvärvat 100 % av aktierna i Vangby A/S i Danmark. Förvärvet markerar ett första inbrott på den danska förpackningsmarknaden för OptiGroup.

OptiGroup skriver att köpet avsevärt kommer att förbättra företagets nordiska marknadsposition för förpackningar, maskiner och tjänster och ytterligare att förbättra företagets förmåga att förse kunder med innovativa förpackningslösningar. Transaktionen är i linje med tidigare förvärv i Sverige, Finland och Nederländerna inom affärssegmentet och inte heller denna gång offentliggörs köpeskillingen.

Vangby, med en omsättning på 83 miljoner DKK 2020 och verksamhet i Danmark och Sverige, är en förpackningsspecialist som erbjuder ett komplett sortiment av maskiner för förpackning. Företaget kommer att bli en del av OptiGroups affärsområde Packaging och kommer att fortsätta att verka under sitt nuvarande varumärke.

– Efter det nyligen genomförda förvärvet av Koemans Verpakkingen i Nederländerna är vi glada att fortsätta vår expansion inom affärsområdet Packaging med en andra investering på kort tid. Genom att lägga till Vangby, med verksamhet i Danmark och Sverige, kommer vi att ytterligare förbättra vår nordiska marknadsposition för förpackningar, särskilt inom området förpackningsmaskintjänster, säger Sören Gaardboe, VD och koncernchef för OptiGroup.

Vangby A/S startade för 27 år sedan på en vind i Holme Olstrup, berättar Jakob Vangby. Företaget ligger idag i Næstved men flyttar i och med förvärvet till större och nyare lokaler i Ringsted.

– Jag startade verksamheten för 27 år sedan på en vind i Holme Olstrup. Sedan dess har företaget vuxit till att bli en stor aktör på den danska och svenska marknaden för förpackningsmaskiner och förpackningsförbrukningsvaror. Att gå med i OptiGroup är det rätta valet för oss. Företagskulturen passar oss bra och ger oss möjlighet att växa och utvecklas vidare. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta resan som en del av OptiGroup. Tillsammans kommer vi att forma ett ännu starkare erbjudande till kunderna, säger Jakob Vangby, Vangby A/S, som fortsätter som VD för den danska verksamheten i OptiGroup.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11