23948sdkhjf

BillerudKorsnäs säljer förpackningsbruk

BillerudKorsnäs avyttrar sitt pappersbruk för förpackningar i Beetham, Storbritannien. Köpare är det brittiska investeringsbolaget Inspirit. Köpeskillingen motsvarar ett equity value om cirka 30 miljoner SEK.

– Den strategiska betydelsen av bruket i Beetham för resten av koncernen har minskat sedan investeringarna i produktion av maskinglättat (MG) i Skärblacka för några år sedan. Med Inspirit får bruket i Beetham en ägare med intentionen och resurserna att fortsätta utveckla verksamheten, kommenterar Christoph Michalski, Koncernchef och VD.

I och med affären gör BillerudKorsnäs en reaförlust om cirka 120 miljoner SEK, som kommer att ha en negativ påverkan på företagets resultat för det fjärde kvartalet 2021.

Billerud förvärvade bruket i Beetham 2004 och i bruket produceras papper för medicinsk utrustning, matförpackningar och andra industriella användningsområden. Under de senaste tolv månaderna hade Beetham en nettoomsättning om cirka 480 miljoner SEK och ett rörelseresultat på cirka 13 miljoner SEK. Bruket har en årlig produktionskapacitet på 45 000 ton kraftpapper och omkring 140 medarbetare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109