23948sdkhjf

Första koldioxidneutrala kartongsortimentet

Stora Enso lanserar marknadens första koldioxidneutrala kartongsortiment. Stora Enso hoppas på stort intresse från kunder som vill minska sitt klimatavtryck.

Performa Light CarbonZero är en koldioxidneutral, förnybar och återvinningsbar förpackningskartong med vilken Stora Enso vill hjälpa sina kunder att nå koldioxidrelaterade hållbarhetsmål och visa fram konkreta och mätbara åtgärder mot klimatförändringarna med sina förpackningar.

Kartongsortimentet produceras på Fors bruk i Sverige, som genom ihållande förbättringsarbete och investeringar i verksamheten har fossilfri el- och ångproduktion, och från och med början av 2022 även intern logistik. Produktionen har därför redan nu mycket låga utsläpp av växthusgaser, men dock fortfarande klimatpåverkande koldioxidutsläpp.

De än så länge oundvikliga utsläppen från råvaruproduktionen har därför kompenserats med hjälp av en tillförlitlig klimatkompensationstjänst som erbjuds av South Pole, en extern partner. Genom detta blir Performa Light CarbonZero helt koldioxidneutral.

– Hållbarhet har blivit en allt viktigare faktor i konsumenternas köpbeslut och vi väntar oss tillväxt för koldioxidneutrala produkter i framtiden. Koldioxidneutrala Performa Light CarbonZero kommer att hjälpa våra kunder att minska sina klimatavtryck och sticka ut på marknaden med sina förpackningar, säger Dmitry Panfilov, VP, Head of Business Line FBB and SBS.

Hållbarhet är centralt för Stora Enso och kulminerar i målet om en 100 % cirkulär samt biodiversitets- och koldioxidpositiv verksamhet senast 2050. Stora Enso har redan genomfört ambitiösa satsningar på att minska utsläppen i sin verksamhet och värdekedja, och andelen fossila bränslen i företagets totala energiförbrukning är låg. Detta har möjliggjort ett skifte mot koldioxidneutrala material.

– Vår högsta prioritet är alltid att minimera fossila utsläpp i vår verksamhet och värdekedja med målet att i slutändan kunna erbjuda koldioxidneutrala produkter utan klimatkompensering. Tills vidare är dock vissa utsläpp oundvikliga och därför använder vi oss av klimatkompensering för att kunna erbjuda koldioxidneutrala förpackningsmaterial redan i dag, säger Kristiina Veitola, VP, Sustainability, Packaging Materials Division.

Koldioxidneutrala Performa Light CarbonZero riktar sig som material främst mot förpackningar för  choklad och konfektyr, kosmetika och skönhetsprodukter, hälsoprodukter och andra produkter av premiumvarumärke.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141