23948sdkhjf

Ny liner från BillerudKorsnäs

BillerudKorsnäs lanserar sin bestrukna liner Pure Supreme i en ny, uppgraderad version.

– Det är inte bara ett ansiktslyft – man kan se den som en helt ny produkt. Den ger ett förstaklassigt tryckresultat med utmärkt färg- och bildåtergivning. Linerns styrka, styvhet och stabilitet möjliggör hög körbarhet i höghastighetstryck och konverteringsprocesser, säger Rolf Gustafsson, Senior Director Product Management Containerboard på BillerudKorsnäs.

Pure Supreme är en väletablerad bestruken liner, optimerad för högkvalitativt offsettryck. Nya uppdaterade Pure Supreme är den senaste i raden nya produkter tillverkade på KM7, världens modernaste kartongmaskin. Den avancerade tekniken hos KM7 gör det möjligt att kombinera många olika värdefulla produktegenskaper: tryckbarhet, styrka, styvhet, utseende, stabil kvalitet och renhet, menar företaget.

– Som alla produkter från BillerudKorsnäs är Pure Supreme gjord av 100 % ren, stark nyfiber som kommer från ansvarsfullt skötta skogar. Den höga kapaciteten i KM7 – 550 000 ton/år – betyder hög tillgänglighet globalt, säger Rolf Gustafsson.

– För premiumvarumärken med behov av förpackningar med både hög prestanda och högkvalitativt tryckresultat är Pure Supreme ett perfekt val. Den jämna, högbestrukna ytan ger linern ett attraktivt utseende, hög tryckkvalitet och möjligheter att använda intressanta lacker och folieringar.

Rolf Gustafsson förklarar att materialet som är gjort av nyfiber i tre lager gör Pure Supreme starkt och minskar risken för washboarding. Mittenskiktet av CTMP och kraftmassa ger bulk, styvhet och stabilitet för att säkerställa hög körbarhet och minimera washboarding.

– Kombinationen styrka och utseende är unikt för den här produkten, säger Rolf Gustafsson, Senior Director Product Management Containerboard på BillerudKorsnäs. Och tack vare den höga styrkan finns möjlighet till lightweighting; en förpackning med låg vikt spar kostnader och minskar miljöpåverkan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094