23948sdkhjf

”Älskade, hatade plast”

SIS arrangerar ”Älskade, hatade plast – standarders påverkan genom tiderna” – ett webbinarium om plastens utveckling fram till våra dagar och med en blick in i framtiden.

SIS webbinarium är ett digitalt heldagsevent för att uppmärksamma standardiseringens betydelse för plastens utveckling och användning över tid. Vilka händelser har varit viktiga historiskt? Vad händer idag? Hur kommer det se ut i framtiden? Boka in den 19 oktober kl 09:00-1430. Webbinariet är gratis och anmälan görs på SIS hemsida; www.sis.se

Plastens födelse kan diskuteras när den var, men i början på 1900-talet slog celluloid och bakelit igenom. Idag har plasten nått oändligt många fler användningsområden inom vård, textil, bygg, fordon och elektronik och inte minst inom livsmedel där den påverkat en hel livsstil, med take-away-kultur och förpackningar för färskvaror som kött och fiskfiléer.

Idag är det ett stort fokus på hållbarhet och återvinning av plast. Sverige har, genom SIS, en ledande roll i framtagandet av europeiska såväl som internationella standarder för detta område.

Vad kommer hända i framtiden? Hur kan vi samordna arbetet mot en positiv utveckling med de kunskaper vi idag har om plaster? Hur ser morgondagens plast ut? Under den här dagen diskuterar vi bland annat frågor som berör konsumtion, hållbar användning av plast, återvinning av plast och energisystem.

Varmt välkommen att diskutera hur vi tillsammans kan uppnå en positiv utveckling och användning av plast såväl i Sverige som internationellt!

Läs mer om: SIS
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125