23948sdkhjf

Panta hemma när MatHem knackar på

Nu kan du panta dina dryckesförpackningar när MatHem knackar på. E-handelskedjan lanserar tjänsten Panatahemma i samarbete med Pantamera.

Från och med den 30 september erbjuder Mathem en ny, uppgraderad återvinningstjänst i samarbete med Pantamera. Tjänsten Pantahemma erbjuder Mathems kunder att enkelt och bekvämt lämna sina pantförpackningar till MatHem när kassarna med matvaror levereras till bostaden. Kunderna samlar sina pantförpackningar i en för ändamålet avsedd plastsäck.

– För oss är det viktigt att möta ett förändrat konsumtionsbeteende, där livsmedelsinköpen via nätet ökar. Vi vill säkerställa att det är lika enkelt att panta sina burkar och PET-flaskor för dem som handlar över nätet som det är för dem som handlar i butiken, säger Lil Berger, projektledare vid Pantamera/Returpack.

Pantahemma går ut på att man som Mathem-kund köper en pantpåse på Mathem.se till självkostnadspris. Påsen levereras i samband med Mathem-leveransen, och återlämnas sedan vid nästa leverans när pant-påsen är fylld. När panten är inlöst adderas summan till kundens Mathem-konto och kan sedan användas som betalning vid nästa köp.

– Vi har även tidigare erbjudit våra kunder hantering av deras pant, men vi var dessvärre tvungna att pausa den tjänsten under pandemin på grund av smittorisken. Nu när samhället sakta börjar återgå till det “nya normala” är vi så glada att återigen kunna erbjuda våra kunder den här tjänsten, men på ett mycket mer förfinat och hygieniskt sätt än tidigare tack vare den nya pantpåsen. Pantahemma kommer verkligen att erbjuda våra kunder ännu mer bekvämlighet i vardagen, men framförallt underlättar den återvinningen ytterligare för våra kunder, som på det sättet bidrar till en mer hållbar värld, säger Johan Gertell, affärsutvecklingschef på Mathem.

 Under 2019 genomfördes en pilotstudie av Pantahemma i Göteborg, och efter ett mycket lyckat resultat lanseras det nu som en fast tjänst på Mathem. Den 30 september öppnade tjänsten inledningsvis i Göteborg med omnejd, och under hösten öppnas den även upp för kunder i Malmö. Stockholm med omnejd kommer också på sikt att erbjudas Pantahemma i samband med att Mathem flyttar till sitt nya lager i Larsboda under hösten 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094