23948sdkhjf

Plastlock ett minne blott?

Paper Lid Company och Metsä Board introducerar 100 % återvinningsbara lock för engångsmuggar.

Nu kan det vara slut på plastlock till muggar på hamburgerrestauranger och andra snabbmatsställen. Ett samarbete mellan det finska start-up bolaget The Paper Lid Company och Metsä Board, har lett till utvecklingen av ett 100 % återvinningsbart lock av kartong, för användning till engångsmuggar.

Locket, som tillverkas av helt återvinningsbar kartong med dispersionsbarriär, passar för användning till både varma och kalla drycker. Det tillverkas med ny teknik som utvecklats av The Paper Lid Company och som formar kartongmaterialet till avsett utseende. Resultatet är ett lock som klickar precis på plats och har en funktion jämförbar med traditionella plastlock. 

– Att minska volymen plastavfall är en mycket viktig uppgift och tillsammans med våra partners utvecklar och testar vi kontinuerligt nya innovativa lösningar med cirkulärt tänk i fokus, säger Ilkka Harju, Packaging Services Director EMEA och APAC hos Metsä Board. Locket av kartong är ett bra exempel på just en sådan lösning.

– Vi har under flera år arbetat på att utveckla ett 100 % återvinningsbart lock av kartong och tack vare ett ovärderligt stöd från Metsä Board har vi kunnat skapa en funktionell lösning, säger Matti Salonoja, grundare av The Paper Lid Company.

Det initiala intresset för den nya lösningen är stort och företagets produktion i Masku, sydvästra Finland, kan börja fullskalig produktion.

– Jag är mycket peppad att ta det här konceptet till marknaden, säger Salonoja. Kartong tillverkad av färskfiber är en naturligt hållbar råvara. Genom att kombinera vår expertis med Metsä Boards har vi utvecklat en ny lösning med fantastisk potential att ändra marknaden för take away muggar.

Koldioxidavtrycket för ett lock av kartong är mindre än hälften av motsvarande för plastlock och fullt återvinningsbart, enligt Metsä Board.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.331