23948sdkhjf

Hallå där Mattias Andersson!

Höstens förpackningskonferens Pack & Plast rycker allt närmare. Om lite drygt en månad samlas åter förpackningsbranschen för en fysisk konferens i Slagthusets lokaler i Malmö.

En rad tunga talare står på kö för att ge oss det senaste om plastförpackningarnas framtid, utveckling och hållbarhet. En av många experter på plastförpackningar är forskare Mattias Andersson, på forskningsinstitutet RISE IVF i Göteborg.  

Hallå där Mattias Andersson, välkommen som talare till Pack & Plast i Malmö den 11 november, vad kommer du att prata om?

Jag kommer prata om hur återvunnen konsumentplast kan användas i nya förpackningar för livsmedelskontakt.

Är det någon särskild fråga du vill adressera?

För att vi ska kunna nå de återvinningsmål som regeringen och branschorganisationer har satt upp måste vi redan nu börja använda mer återvunna material i våra förpackningar. Men hur ska det här egentligen gå till om vi samtidigt ska ha livsmedelssäkra förpackningar som kan materialåtervinnas?

På vilket sätt har ni som forskningsinstitut störst möjlighet att göra hållbarhetsmässig skillnad?

RISE uppdrag är att stötta den svenska industrin för att skapa ett mer hållbart samhälle med konkurrenskraftiga företag. Vår roll inom förpackningsområdet är bland annat att ta fram och testa nya koncept eller idéer för att skapa mer hållbara förpackningar och affärsmodeller som vi tillsammans med företag kan utveckla till nya hållbara produkter. Men vår roll är också att hjälpa företag att testa och utveckla sina nuvarande material och förpackningar till att bli mer cirkulära.

Beskriv dina förväntningar på konferensen!

Jag ser mycket fram emot att få inspireras av spännande presentationer och få träffa de engagerade personerna som jobbar för att skapa hållbara förpackningar. Jag hoppas och tror också att jag under konferensen kommer få inspiration till nya idéer och framför allt kontakter för att skapa intressanta projekt med att utveckla framtidens förpackningar.

Pack & Plast är en hybridkonferens. Konferensen sänds live med fysiska deltagare på plats. Anmäl dig för fysiskt eller digitalt deltagande. Ta mig till Pack & Plast!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094