23948sdkhjf

Möt våra talare på Pack & Plast

Programmet till årets stora förpackningskonferens Pack & Plast i vår sydliga huvudstad Malmö är komplett och bjuder på en fantastisk samling talare som vill presenterar det absolut senaste inom den expansiva utvecklingen av plast i våra förpackningar.

Plast i förpackningar är i många fall en nödvändighet för att skydda känsliga produkter mot påverkan av fukt, syre, dofter och inte minst bakterier och virus.

Ett av världens mest innovativa och framgångsrika företag inom plasttillverkning är BASF, Tysklands största kemikoncern. Inom BASF utvecklas nya plaster för framtiden och en viktig ingrediens i dessa ska vara återvunnen plast. Klas Briland, Senior Sustainability Manager, på BASF i Sverige, medverkar som talare på Pack & Plast.

Hej Klas, varmt välkommen som talare till Malmö den 11 november. Vad kommer du att tala om?

Jag kommer berätta om BASF’s arbete inom kemisk återvinning av plast. Vilken roll BASF har och hur vi kan överföra återvunnen råvara till produktnivå. 

Är det någon särskild fråga i det sammanhanget som är viktig?  

Vi alla måste hjälpas åt för att lyckas med omställningen till en mer hållbar och cirkulär ekonomi. Som tillverkande företag försöker vi leva upp till kundernas önskemål och erbjuda hållbara produkter. Lika viktigt är det att kunder och konsumenter köper dessa produkter.

På vilket sätt har ni som företag störst möjlighet att göra hållbarhetsmässig skillnad?                                                       

Mycket av det vi använder i vardagen kommer på ett eller annat sätt från kemiindustrin. Om vi lyckas i omställningen skulle det få stor effekt eftersom det ofta handlar om väldigt stora volymer.

Beskriv dina förväntningar på konferensen!

Det ska bli intressant att lyssna på vilka utmaningar företag har i omställningen till att bli mer hållbara och cirkulära samt hur vi som kemiföretag kan hjälpa till.

Har du inte anmält dig än? Pack & Plast blir årets första fysiska branschevent. Det får du bara inte missa! Ta mig till Pack & Plast!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078