23948sdkhjf

Nysatsning på fibertråg i Finland

Finska Jospak Oy, som tillverkar ekologiska livsmedelstråg förbereder sig för en global tillväxt inom livsmedelsförpackningar. Under sommaren har bolagets styrelse beslutat ta nästa stora strategiska steg och bygga nya fabrikslokaler med en produktionskapacitet på 150 miljoner matförpackningar per år.

Den nya fabriken kommer att byggas i Forssa, Finland och för uppförandet har företaget fått stöd i form av investeringsbidrag från Business Finland. Kati Oikarinen, rådgivare på Business Finland, är nöjd med företagets beslut.

– Den nya produktionsanläggningen kommer att främja ett långsiktigt genomförande av den cirkulära ekonomin på ett sätt som Business Finland har hoppats på, möjliggöra betydande företagstillväxt och skapar nya jobb, även bland underleverantörer samt bidrar till Jospaks internationalisering.

Janne Sokajärvi, VD för Jospak Oy, är mycket nöjd med investeringsbeslutet:

– Marknaden för livsmedelsförpackningar utvecklas i snabb takt i ekologisk riktning. På Jospak svarar vi på denna megatrend med denna viktiga investering i nya lokaler. I de nya lokalerna kan vi optimera materialflödet i vår trågproduktion och svara på den betydande ökningen i efterfrågan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141