23948sdkhjf

Mot 100 % fossilfritt

Holmen Iggesund lanserar kartongen Bio E som tar barriärbeläggningar ett steg närmare att bli helt fossilfria.

Holmen Iggesund lanserar kartong belagd med Bio E, en barriärbeläggningslösning tillverkad av 75 procent förnybara råvaror och godkänd för industriell kompostering.

Förpackningslösningar i kartong har blivit allt vanligare sedan många varumärkesägareför livsmedel och drycker vill minska sin användning av plast och förbättra sitt koldioxidavtryck. Och även om detta är ett bra sätt att förbättra förpackningens koldioxidavtryck, fortsätter barriärbeläggningarna som är laminerade på kartong för att skydda livsmedel, till stor del att tillverkas av fossilbaserad plast.

Nu kan dock Holmen Iggesund erbjuda Bio E, en barriärbeläggning som är tillverkad av 75 procent förnybara råvaror.

– Den tidigare generationen biobaserade barriärer gjordes av cirka 30 procent förnybara råvaror, så Bio E innebär en klar förbättring. Dessutom har Bio E godkänts för industriell kompostering, säger Per Berglund, Product Manager Value Added Products, Holmen Iggesund.

Bio E är ett steg i de pågående ansträngningarna att utveckla helt fossilfria barriärbeläggningar som inte äventyrar något av styrkan, säkerheten eller funktionaliteten som uppnås med konventionella plastbaserade (PE) barriärbeläggningar.

– Denna nya biobaserade beläggning är både vätske- och fettresistent. Den uppfyller alla europeiska och amerikanska FDA -krav för kontakt med livsmedel, vilket gör att den kan användas för alla typer av livsmedelsförpackningar. Vidare är Bio E också godkänd för användning i mikrovågsugnar och Bio E erbjuds i kombination med flera av våra kartongkvaliteter, säger Per Berglund.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093