23948sdkhjf

Hallå där, Åsa Stenmarck!

Programmet till Pack & Plast i Malmö är nu komplett och en av många intressanta medverkande talare är Åsa Stenmarck på Naturvårdsverket.

Hon är en av Naturvårdsverkets experter på plaster och har bland annat till uppgift att leda Naturvårdsverkets samordning av insatser för en smartare och mer cirkulär användning av plaster i dialog med näringslivet och övriga samhällsintressenter.  

Vi ställde fyra korta frågor till Åsa.

Hallå där, Åsa Stenmarck! Vi ser fram emot att lyssna på dig på konferensen Pack & Plast den 11 november i Malmö.

Vad kommer du att prata om?

Jag kommer prata lite om ny lagstiftning på förpackningsområdet. Men jag kommer säkert också nämna något om vår färdplan för hållbar plastanvändning.

 Är det någon särskild fråga du vill adressera?

Jag tycker att det är intressant hur lagstiftningen både kan tvinga fram en (nödvändig) förändring samtidigt som det är många i branschen som ligger långt fram att redan göra dessa förändringar.

På vilket sätt har ni som myndighet störst möjlighet att göra hållbarhetsmässig skillnad?    

Som myndighet och ansvariga för Nationell plastsamordning så har vi förstås möjligheten och förmånen att försöka driva en förändring, genom kunskapsspridning, skapa samverkan, titta på styrmedelsutveckling etcetera.    

Beskriv dina förväntningar på konferensen!

Att det blir intressanta och inspirerande samtal som inte stannar med att vi ska lösa problemen lite grann utan hur vi faktiskt kan ta jättekliv i rätt riktning.

Läs mer om programmet på Pack & Plast hemsida och anmäl dig redan idag. Konferensen kan följas såväl fysiskt på plats som digitalt. Ta mig till hemsidan!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093