23948sdkhjf

Smurfit Kappa slår ihop svenska anläggningar

Smurfit Kappa har meddelat att bolaget avser flytta sin verksamhet i Landsbro till Eslöv. I Eslöv är tanken att verksamheten ska sammanföras med två andra enheter och därmed bilda Sveriges största arkfabrik.

 Den nya enhetens namn kommer att bli Welltillverkaren. Bakgrunden till avsiktsförklaringen är att enheten i Landsbro trots ett hårt och gediget arbete kämpar med sin lönsamhet och att bolaget därför behöver göra strukturella förändringar för att skapa en enhet med betydligt högre kapacitet och konkurrenskraft.

– Då bedömningen är att det inte går att ytterligare väsentligt förbättra produktiviteten ser ledningen att bolaget behöver göra strukturella förändringar som kan göra affären lönsam, säger Martin Engholm, General Manager och ansvarig för enheten i Landsbro.

Vidare kommer den nya enheten stärka Smurfit Kappas erbjudande vad gäller service, tillgänglighet och flexibilitet.

Arbetet med sammanslagningen kommer att ske gradvis under hösten och hela flytten beräknas vara genomförd vid årsskiftet 2021/2022 och samtlig personal kommer att erbjudas möjligheten att följa med till den nya verksamheten i Eslöv.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126