23948sdkhjf

Aluminiumfri Pure-Pak för juicer

Elopak lanserar den aseptiska dryckeskartongen Pure-Pak eSense, där e står för ekologisk. Kartongen är nämligen den första i sitt slag som inte har aluminium som barriärskydd för att förpacka produkter med lågt PH-värde som tex juicer.

Den nya Pure-Pak eSense har samma form som övriga sortimentet i Pure-Pak Sense Aseptic-serien. Den nya förpackningen har utvecklats med hjälp av teknik från Elopaks portfölj för färska produkter som innebär att kartongen kan bevara produktintegritet, säkerhet och livslängd utan att behöva ett aluminiumskikt som vanligtvis används i aseptiska förpackningar. Eliminering av aluminiumskiktet resulterar i en minskning av kartongens koldioxidavtryck med 28%, samtidigt som det underlättar full återvinningsbarhet.

 

Elopaks CMO Patrick Verhelst kommenterar;

– Idag letar varumärken och konsumenter ständigt efter nya sätt att ytterligare minska sitt miljöavtryck utan att kompromissa med funktionaliteten. Vi är glada över att kunna lägga till den senaste innovationen i vårt erbjudande och ge våra kunder i det aseptiska segmentet en ännu mer hållbar förpackningslösning.

– Denna innovation har möjliggjorts på grund av Elopaks årtionden av erfarenhet, våra tekniska experters beslutsamhet och ansträngningar och vårt företagsövergripande engagemang för att främja hållbarhet, fortsätter han.

Pure-Pak eSense-kartongen har utvecklats i linje med Elopaks ambitioner att bidra till en cirkulär ekonomi. Elopak har som mål att ersätta plastflaskor med 100 % förnybara kartongförpackningar,  med låg kolhalt som erbjuder ett naturligt, hållbart och bekvämt alternativ.

Elopaks direktör för hållbarhet, Marianne Groven, uttrycker vikten av utvecklingen.

– Elopak är på en resa för att bli ännu mer hållbar, både som företag och genom de kartonger vi producerar. Med tiden har vi kontinuerligt förbättrat miljöprofilen för våra kartonger. Till exempel uppnådde vi mellan 2014 och 2020 en minskning av koldioxidavtrycket för en genomsnittskartong med en förslutning från 32 gCO2e till 25 gCO2e.

– Livscykelanalyser har visat att dryckeskartonger redan har starka miljömässiga referenser jämfört med alternativ som plastflaskor. De spelar också en viktig roll för att hålla produkter säkra och minimera matsvinn, vilket är en viktig källa till utsläpp av växthusgaser. Tillägget av Pure-Pak eSense-kartongen till vårt erbjudande är viktigt eftersom det betyder att våra kunder i aseptiska segmentet också kommer att kunna välja ett aluminiumfritt alternativ, fortsätter hon.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141