23948sdkhjf

Golfande förpackningsproffs gjorde upp

Årets golftävling i förpackningsbranschen gick av stapeln i förra veckan. 79 spelare kom till start och gjorde upp om titeln årets förpackningsgolfare och årets golfande förpackningsföretag. Trots vädret blev vinnarscorerna imponerande.

Platsen för årets förpackningsgolf som spelades i torsdags förra veckan var Ängsbanan på Allerum GK utanför Helsingborg. En öppen bana med lite skydd för regn och blåst. Trots det var humöret på topp hos de spelare och lag som gav sig ut klockan 9.00 runt banan för att bärga hem segern i lagtävlingen Packaging Cup, respektive den individuella tävlingen Packaging Open Golf. Båda tävlingarna spelas som poängbogey och ger alla, oavsett skicklighet, att genom att överträffa sig själv, möjlighet att ta hem segern.

Som vanligt dominerade herrarna i startfältet och av 79 startande var endast fyra damer. Där finns något att jobba på till kommande års tävlingar för arrangörerna Packmarknaden, Förpackningsgillet och nordemballage. Allerums Ängsbana var för dagen en aning blöt, då det dagen innan hade regnat och under tävlingsdagen också kommit en del regn.

Det bekom dock inte de 79 startande som alla är vana och inbitna golfare som ofta kämpar på banan mot sämre yttre förutsättningar. Men att se några bära stickade toppluvor istället för en keps redan i augusti tillhör dock ovanligheterna. Trots som sagt vädret syntes det stora flertalet hålla humöret och framförallt spelet uppe på en bra nivå. Det var inte dagen då man putsade sitt handicap, endast två spelade bättre än sitt handicap, men med lite tur och skicklighet, kunde man ändå komma upp i en imponerande vinnarscore i lagtävlingen.

Det var precis var Lag Tarapac/Fiskexporten gjorde som tog hem årets lagtävling Packaging Cup på hela 47 poäng! Detta framför tvåan Nordic Pack på 45 poäng och trean Zealand Packaging/Landbrug & Fødevarer F.m.b.A. på 44 poäng. Alla tre bra resultat i Fyrboll-Bästboll, där laget räknar den spelares score som är högst på respektive hål. Så det gäller även att ha lite tur och tajming i laget så att man växlande kan bidra med en hög score, när den ene spelare lite sämre, spelar den andre desto bättre.

Den individuella tävlingen Packaging Open Golf vanns av Johan Hellerstedt från Hofgårds Golfklubb utanför Varberg Varberg på 40 poäng och i damklassen vann Katarina Hellblom från Sjöbo Golfklubb på 32 poäng. Grattis till er alla vinnare! Grattis säger vi också till de individuella prestationerna under rundan, Längsta Drive som vanns av Joost Bartels (235 meter i motvind) från Glasrikets Golfklubb i Växjö och Närmast Flagg som vanns av Johan Helgesson (4,70 meter) från Äppelgårdens Golfklubb.

Från oss arrangörer vill vi rikta ett Stort Tack till alla som tog sig tid att spela årets förpackningsgolf och framförallt till de branschföretag som genom att sponsra tävlingen gör den möjlig att genomföra. I år var följande företag sponsorer Huvudsponsor: PIAB, Sponsorer: Eurostat, Festo, manroland/Goss, Nordial Adhesive, Super Dry och Tarapac. Vid intresse att sponsra tävlingen nästa år kontakta Marcus Petersson, Packmarknaden eller Hans Friedsam, nordemballage. Vi ses nästa år!

 Resultat Lagtävlingen Packaging Cup 2021

 Resultat Packaging Open Golf 2021

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.219