23948sdkhjf

Lim som försvinner när flaskan återvinns

Nytt etikettlim godkänt för återvinning av PET -flaskor i Sverige och Norge. Flaskorna kan tvättas utan att något lim stannar kvar.

Avery Dennison, ledande tillverkare av etikettmaterial, deklarerar att man nu har utvecklat ett lim för etiketter på PET-flaskor som godkänts av Returpack och Infinitum för återvinning.

I Skandinavien ökar efterfrågan på etiketter som möjliggör PET -återvinning och nya regler prioriterar denna typ av förpackningar framför glas. Etikettering av PET -flaskorna måste dock följa riktlinjer som fastställts av flaskdeponeringssystemen Returpack i Sverige och Infinitum i Norge.

Avery Dennisons WB0030-avtvättbara lim har godkänts av båda organisationerna för återvinning av PET-flaskor, vilket förbättrar möjligheterna för hållbara förpackningar. Limmet tvättas av i ett 65 ° C kaustiskt bad och lämnar inga rester efter sig, vilket gör det fullt kompatibelt med den nuvarande återvinningsprocessen. Eventuellt lim som finns kvar på etiketten återaktiveras inte vid lägre temperaturer.

Dessutom fungerar etiketten som alla andra konventionella PP-etiketter och ger bra motståndskraft mot vattenblekning samt utmärkt utskriftsprestanda med Avery Dennisons topplack TC7007. Lämplig för tryckerier som samarbetar med varumärken som levererar drycker till de skandinaviska länderna, kan den användas på PET -flaskor för alkoholhaltiga drycker, juice och vatten, bland andra produkter.

Liselotte den Ouden, filmproduktchef på Avery Dennison;

– Detta lim har potential att påverka PET -återvinning i flera skandinaviska länder. Eftersom det separeras enkelt och fullständigt från PET under tvättfasen, kan det säkerställa att fler dryckesflaskor lyckas slutföra återvinningsprocessen och bli något nytt. Etikettproducenter kommer att upptäcka att det fungerar ungefär som konventionella alternativ, så att de kan börja arbeta med det direkt.

Etiketter med detta lim finns i vita och klara alternativ: PP50 TOP CLEAR WB0030 PET23 och PP60 CAVIT TOP WHITE WB0030 PET23.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11