23948sdkhjf

Nya medel för lasermärkning i fuktig miljö

Brittiska DataLase lanserar tre nya beläggningsmedel (coatings) för lasermärkning i fuktig miljö.

 Lanseringen är en uppföljning av den första introduktionen av vattenbaserat flexografiskt (WBF) beläggningsmedel riktad mot pappersindustri, tryckerier och och wellpappkonverterare där hög luftfuktighet är en faktor i post-print processer och som mottagits väldigt väl.

Den nya beläggningen, WBF-7101, erbjuder ett pigment med hög kontrast med en standardnivå av gnuggmotstånd och kan användas för emballagekoder i områden med hög luftfuktighet. Perfekt för en mängd olika applikationer inklusive mat & dryck och e-handel på antingen brunt eller vitt papper och brädsubstrat.

Dessutom lanserar DataLase varianter med högt gnuggmotstånd; WBF-HR-7100  och WBF-HR-7101 som  är utformade speciellt för motståndskraft i leveranskedjan, därför idealiska för industriella, konstruktions- eller logistikapplikationer.

DataLase är globalt marknadsledande inom Photonic Printing Solutions. Företaget levererar bläckfria utskriftslösningar för produkter och förpackningar baserade på företagets patenterade laserreaktiva pigmentteknik. Märkning med CO ₂-laser är ett alternativ till etiketter med många fördelar särskilt i miljöer där etiketter kan ha problem att fästa på underlaget.

Förutom att man eliminerar allting kring etiketthantering får man en märkning som är resistent mot påverkan av värme och fukt och har hög motståndskraft mot skav och gnuggningar samt ger en stabil bilddensitet som inte försämras.

I en kommentar till lanseringen av de nya beläggningsmedlen säger DataLases CSMO, Paul Dustain:
 – Med tanke på framgången med vår första lansering av beläggningsmedel vid hög luftfuktighet är dessa ytterligare beläggningsmedel en ytterligare satsning av vår tekniska expertis för att utveckla produkter till förmån för de leveranskedjor och produktionsmiljöer som fungerar under de mest krävande förhållanden.

De nya beläggningsmedlen lanserades av DataLase på årets SuperCorrExpo som ägde rum på Orange County Convention Center i Orlando, Florida, den 8-12 augusti.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094