23948sdkhjf

Robotarna frigör golvyta

Under året har MiR, tillverkare av kollaborativa mobila robotar, upplevt en ökad efterfrågan på sina robotar. Nu lanserar tillverkaren därför två nya, robusta mobilrobotar i industriell kvalitet.

De mobila robotarna erbjuder stor muskelkraft då lyftkapaciteten för deras största robotar är 600 respektive 1350 kilo.

– Vi lyssnar ständigt på marknadens behov. Här har vi sett hur kunder dels vill transportera flera kilo åt gången, dels att kraven på robotarna ökar, eftersom företag har gått från att testa användningen av våra robotar till att köpa större flottor, som implementeras direkt i kärnproduktionen. Därför behövs stabilitet, säkerhet och kvalitet. Vi möter dessa behov med de nya robotarna som kan ingå direkt i företagens arbetsflöden, säger vd för Mobile industrial robots, Søren E. Nielsen.

MiR600 och MiR1350 är autonoma mobila robotar med IP52-klassificering. Det innebär att robotarnas komponenter är industriella och skyddade, och att dessa kan användas i mer utmanande miljöer eftersom de tål damm och vattendroppar. De är utformade i enlighet med de senaste säkerhetsstandarderna. IP52 -klassificeringen innebär att robotarna är tillräckligt hårda för att röra sig genom dörröppningar trots damm, smuts, droppar och lätt regn.

Robotarna ska navigera smidigt bland människor och andra transportmedel i dynamiska miljöer med sensorer, 3D-kameror och den senaste laserskanningstekniken, vilket säkerställer att robotarna har 360-graders vision för exakt navigering och optimal säkerhet. 

– Fler och fler företag ser robotarna som ett självklart alternativ till pallbilar och lastbilar, som många vill bort från produktionsgolvet. Den strömlinjeformade transporten med mobila robotar frigör anställda för mer värdeskapande aktiviteter och stöder processerna i produktionen, konstaterar Søren E. Nielsen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109