23948sdkhjf

ABB förvärvar autonoma mobila robotar

ABB förvärvar Asti mobile robotics group.

Asti arbetar med autonoma mobila robotar, AMR och har en bred portfölj av fordon och programvara. Förvärvet tillför fler lösningar till Robotics och Machine automations automationsportfölj. Detta ska bredda ABBs erbjudande inom robotik och automation.

AMR-verksamheten kommer att ha sitt huvudkontor i Burgos i Spanien och ledas av Veronica Pascual Boé, vd för Asti.

Ett nytt AMR-nav i Asien, som inkluderar en fullständig värdekedja och tillverkning, kommer att öppna vid ABB Robotics fabrik i Shanghai.

– Med sin branschledande portfölj, omfattande utbud av programvara och djupa domänexpertis i tillväxtsegment, är Asti det perfekta valet för oss när vi ska stötta våra kunder med nästa generation av flexibel automation. I och med förvärvet blir ABB det enda företaget som erbjuder en komplett automationsportfölj av AMRs, robotar och maskinautomationslösningar, från produktion och logistik till användning. Detta förändrar spelplanen för våra kunder när de anpassar sig till den individualiserade konsumenten och utnyttjar möjligheterna som följer av stora förändringar i konsumentefterfrågan, säger Sami Atiya, affärsområdeschef för ABB Robotics & discrete automation.

AMRs ska möjliggöra ABBs och Astis gemensamma vision att hjälpa kunder att ersätta dagens linjära produktionslinjer med fullt flexibla nätverk, där intelligenta AMR-enheter automatiskt navigerar material, delar och färdiga produkter mellan smart anslutna arbetsstationer, i fabriker, logistikcenter, laboratorier, affärer eller sjukhus.

–  ABBs vision är en perfekt matchning för oss eftersom vi båda bidrar till våra kunders flexibilitet och konkurrenskraft genom att påskynda automatiseringen på arbetsplatsen. Detta är nästa spännande steg på vår resa och tillsammans kommer vi att påskynda våra innovationsplaner, utöka vår globala kundtjänst, våra partnernätverk, produktion och utförandekapacitet, samt dra fördel av ABBs tillgång till den globala marknaden, särskilt vad gäller Kina. Det gläder mig att bli del av den utökade ledningsgruppen för Robotics och att leda AMR-verksamheten för att leverera på denna ambitiösa tillväxtplan, säger Veronica Pascual Boé, vd för Asti.

Parterna har enats om att inte lämna ut några detaljer angående köpeskillingen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141