23948sdkhjf

Ny tvättlina hos Svenska Retursystem

Svenska Retursystem utökar sin kapacitet i Västerås med en ny produktionslina för tvätt av lådor. Intresset för att leverera och transportera livsmedel i returlådor fortsätter att växa och det är nu Svenska Retursystems tredje produktionslina i Västerås.

– Vi är så glada över att vår tredje produktionslina är i full drift i Västerås. Nu har vi möjlighet att möta livsmedelsbranschens ökade efterfrågan på vår smarta och cirkulära logistiklösning, säger Mari Andersson, strategisk projektledare på Svenska Retursystem.

Varje dag skickas över en halv miljon returlådor ut i livsmedelsbranschen och fylls med mat. Under senaste åren har verksamheten expanderat kraftigt och för att möta den ökade efterfrågan måste även kapaciteten att tvätta lådor öka.

Den nya produktionslinan som levererats av holländska Numafa Cleaning & Automation har kapacitet att tvätta 8500 lådor i timmen.

– Installationen har gått förvånansvärt bra trots utmaningar för Numafa att resa mellan Sverige och Holland under Coronapandemin. Då vi var många personer på plats var vi tvungna att vidta flera olika åtgärder för att minska risken för smitta, men som tur var lyckades vi alla hålla oss friska, säger Mari Andersson, projektledare på Svenska Retursystem.

Samtidigt som den tredje linan har installerats har även lagerkapaciteten på anläggningen i Västerås byggts ut med 7 200 kvm. Med en utökad lageryta minskar behovet att flytta gods mellan Svenska Retursystems olika anläggningar i Sverige vilket därmed minskar utsläppen av koldioxid. Samtidigt har även kontorsyta byggts inför etableringen av bolagets nya Customer Service & Planning Center som kommer att starta upp sin verksamhet under hösten.

Om Svenska Retursystem

Svenska Retursystem är det smarta kretsloppet för landets livsmedel. Över hälften av landets färskvaror distribueras med retursystemets klimatsmarta lastbärare. Läs mer på www.retursystem.se.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079