23948sdkhjf

”Kunskap är nyckeln till hållbarhet”

Leverantören av hållbara förpackningslösningar, Amesol i Helsingborg, utvecklar nu sin verksamhet till att även omfatta hållbarhetsutbildning.

– Vi ser ett ökat behov bland våra kunder att orientera sig om förpackningar och koppla dessa till insatser för att nå sina hållbarhetsmål. Därför har vi skapat en Kickstart utbildning som omfattar en halvdag för företag att komma igång med detta arbete, berättar Amanda Olofsson, utbildningsledare på Amesol.

Utbildningen ger en grundläggande kunskap om förpackningar, tillräcklig för att kunna gå vidare och implementera nya miljövänliga förpackningar och sätta upp rimliga hållbarhetsmål. Amesol kommer inom kort också att introducera en mer omfattande förpackningsutbildning som kommer att läggas upp på Studier.se. Utbildningarna hålls digitalt och kan lätt följas av flera personer på olika platser.

– Längre fram kan det också bli aktuellt att vi håller utbildningen på plats ute hos företagen om man vill samla flera personer vid ett tillfälle, men för att göra kunskap lättillgängligt i pandemitider håller vi våra utbildningar digitalt tills vidare, säger Amanda. Vårt mål är att utbilda och delge vår kunskap så att alla bolag som önskar kan känna att de har möjlighet att nå de riktlinjer som regering och EU har satt upp.

Amesol har specialiserat sig på förpackningar som är miljöanpassade för att lätt kunna återvinnas och som inte belastar klimatet med fossila klimatutsläpp. Förnybart, hållbart, naturligt och cirkulärekonomin är ledorden för att kunderna ska kunna nå sina hållbarhetsmål med hjälp av förpackningslösningar från Amesol.

– Med rätt förpackning kan man också bidra till att minska exempelvis matsvinn. Vi är lika mycket en rådgivande utvecklingspartner för miljöanpassade förpackningar som leverantör. Kunskap är nyckeln till hållbarhet, säger Esbjörn Olofsson, VD.

För mer information om Amesols Kickstart Hållbarhetsutbildning och Förpackningsutbildning besök: Amesol.se eller denna sida: Utbildning

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.318