23948sdkhjf

Tubnyheter från Emballator

Tubtillverkaren Emballator presenterar två större nyheter i sitt sortiment inför sommaren.

En speciell tub som Emballator tillverkar är den så kallade Longneck-tuben. Den långa halsen gör den användbar inom en rad olika applikationsområden, bland annat medicinområdet.

Emballator utökar nu sittsortimentet av Longneck-tuber med en tub anpassad för barn. Produkten är anpassad för en mindre mängd fyllning och innebär att produkten är lämplig för exempelvis medicin till små barn.

– För en produkt med kortare hals än originalet finns oändliga möjligheter. Produkten är lämplig för medicin till barn men även för andra typer av medicin eller produkter för djur. Den här tuben kan även användas till medicin som idag produceras som piller, säger Jim Johannesson, försäljningschef på Emballator Tectubes.

Tuben är producerad med formsprutning och finns i storleken 3 ml. Tuben är för engångsbruk.

– Den här produkten är producerad i högautomatisk produktion med väldigt lite mänsklig kontakt. Det är ingen som packar den för hand och det ökar säkerheteten för tuben. Vi har höga krav och arbetar kontinuerligt med våra processer för att följa de regler som finns.

Longneck-tuben har varit en del av Emballators  sortimentet i ungefär 30 år och är fortsatta en viktig produkt. Utvecklingen av tuber just nu hos Emballator fokuserar på hur tuber kan tillverkas i hållbara material.

– Vi arbetar mycket med att utöka vårt erbjudande med hållbara material. Vi har grön-PE och PE massbalans, och vi hoppas att vi kommer kunna erbjuda det för våra Longneck-tuber inom kort, säger Jim Johannesson.

Ytterligare en nyhet från Emballators tubtillverkning i Åstorp är att man nu kan få aluminiumtuber producerade i 100 procent återvunnen PCR (Post Consumer Recycled) aluminium. Tuben finns att få för alla marknadssegment och i alla produktstorlekar. Den nya produkten reducerar koldioxidavtryck och CO2-utsläpp och bidrar till en cirkulär ekonomi.

PCR-materialet är aluminium, som har gjorts till en produkt, använts, kastats, samlats, rengjorts och upparbetats till nytt aluminium. Med konsumentåtervunnet material sluts produktkedjan och använt aluminium blir till en ny produkt.

– Vi har jobbat hårt med att slutföra den här lanseringen och vi är väldigt glada över att kunna erbjuda det här materialet. Vi tror att återvunnet material, framför allt från konsumentledet är framtiden, säger Tobias Lidevei, VD på Emballator Tectubes.

Den nya aluminiumtuben är tillverkad av 100 procent konsumentåtervunnet material, producerad med 100 procent grön el och är helt återvinningsbar för all framtid. Emballators PCR-tub har samma produktegenskaper som de vanliga aluminiumtuberna och är lämplig till produkter inom segmenten hälsa, läkemedel, kemikalier och livsmedel.

 – Tack vare den här tuben kan våra kunder göra en liten förändring för deras produkter som har en stor påverkan på miljön och den cirkulära ekonomin. Vår PCR aluminium-tub är bara ett sätt för oss att hjälpa våra kunder att nå sina hållbarhetsmål, säger Tobias Lidevei.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094