23948sdkhjf

Investerar i bättre återvinning av mat- och dryckesförpackningar

Det globala hygien- och hälsobolaget Essity investerar cirka 110 MSEK i sin mjukpappersfabrik i Hondouville, Frankrike. Investeringen gör det möjligt att tillvarata 98 procent av pappersfibrerna i mat- och dryckesförpackningar.

Sedan 2008 har Essitys fabrik i Hondouville varit ledande i återvinning av pappersfiber från mat- och dryckesförpackningar i Frankrike. Idag återvinner fabriken mer än 63 procent av samtliga förpackningar som är sorterade, insamlade och återvunna i landet. Den nya investeringen bidrar till att Essity kan återvinna upp till 24 000 ton förpackningar om året. Essity använder dessa fibrer tillsammans med annan returfiber för att tillverka Torkprodukter inom affärsområdet Professional Hygiene.

- Denna investering bidrar till vårt arbete för ett cirkulärt samhälle genom kostnadseffektiv och hållbar produktion. Vi tar också viktiga steg mot Essitys mål att allt vårt produktionsavfall ska användas som material eller energi senast 2030, säger Magnus Groth, vd och koncernchef på Essity, i ett pressmeddelande.

Det förbättrade återvinningssystemet kommer att vara i fullt bruk under första halvan av 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.112