23948sdkhjf

Elanders förvärvar onlinetryckeri

Elanders köper det tyska digitaltrycksföretaget Schätzl Druck & Medien GmbH & Co. KG. Schätzl är ett snabbväxande bolag som de senaste tolv månaderna omsatt cirka 15 MEUR med god lönsamhet. Bolaget har valt att specialisera sig som en underleverantör inom segmentet onlinetryck med fokus på nischprodukter.

Onlinetryck är ett av få områden inom tryck som kan uppvisa en organisk tillväxt, Schätzl har specialiserat sig som en underleverantör inom onlinetryck och är en av de ledande aktörerna på den tyska marknaden. Exempel på produkter som de tillverkar är personunika och mottagaranpassade barnböcker, inbjudningskort, fotoprodukter samt även mindre upplagor av böcker och kataloger.

Elanders är redan idag en väletablerad underleverantör inom onlinetryck och har ett av de största digitaltryckerierna i Tyskland. Sven Burkhard, ansvarig för Print & Packaging Solutions inom Elanders säger följande:

– Jag är väldigt imponerad av det företag som Ulrich Schätzl byggt upp. Tillsammans med Schätzl kommer Elanders att bli en av de absolut ledande aktörerna i Europa inom onlinetryck. Inte bara som underleverantör utan även med våra egna varumärken. Vi erbjuder allt från fotoprodukter till konsumenter till marknads- och förpackningsmaterial till företagskunder. Elanders är redan nu en av de ledande digitaltrycksleverantörerna i Tyskland med vår enhet som vi idag har utanför Stuttgart. Där producerar vi allt från stora volymer med inkjetteknologi ner till enskilda exemplar med vanligt digitaltryck.

Ulrich Schätzl, verkställande direktör och ägare till Schätzl, kommenterar det hela och säger:

– Jag är väldigt stolt över den tillväxtresa som vi har gjort de senaste åren och den förvandling som gjorts av företaget till ett renodlat digitaltryckeri. Nu kan vi erbjuda våra kunder en högautomatiserad tillverkningsprocess med upplagor av alla storlekar ända ner till enstaka exemplar. Tillsammans med Elanders kommer vi att kunna erbjuda ett väldigt konkurrenskraftigt koncept inom onlinetryck, både till existerande och nya kunder i Europa.

Bolaget kommer att konsolideras i koncernen från och med juli 2021. Köpeskillingen uppgick till 8 MEUR på skuldfri basis och förväntas påverka kassaflödet negativt i tredje kvartalet 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094