23948sdkhjf

Nya digitala tryckpressar vid flytten till Horsens

Schur Labels ökar sin digitala produktionskapacitet i samband med flytten till Horsens.

Till sommaren står Schur Labels nya produktionslokal i Horsens klar. Det är en ny modern fabrik på 3600 m2 där Schur Labels nu samlar all etikettproduktion under ett tak.

I samband med flytten till de nya lokalerna väljer Schur Labels att investera i två nya digitala tryckpressar, en HP Indigo 6K och en HP Indigo 8K. Sedan tidigare har Schur Labels en HP Indigo 5500 och en HP Indigo 6600. Hans Christian Schur, VD, berättar:

– Ett av Schurs kännetecken är investeringsviljan – och det är en av anledningarna till att vi fortfarande är starka efter 175 år. Vi har en tydlig ambition att bli ledande inom tillverkning av etiketter, eftersom detta är ett område som matchar resten av vår produktportfölj mycket bra. Under våren förvärvade vi en av våra huvudkonkurrenter på den danska marknaden, Interket Denmark, och vi utökar även våra produktionsanläggningar i Horsens för att stärka verksamheten. Därför är det helt naturligt för oss att bygga upp genom att investera i den bästa och senaste utrustningen som finns tillgänglig för produktion av etiketter.

De digitala HP Indigo-pressarnas smidighet och snabba omställningstid var avgörande för Schur Labels i valet av ny utrustning, berättar han. HP Indigo-teknologin skapar möjligheter med många unika lösningar för kunderna med hög kvalitet samtidigt som det är lätt och smidigt att ställa om i produktionen för snabba leveranser, menar han.

– För oss är det oerhört viktigt att vi kan ge våra kunder den bästa servicen, samtidigt som vi är stolta över att leverera produkter av högsta kvalitet. De nya maskinerna från HP kan hjälpa oss att uppfylla den önskan och vi ser mycket fram emot att få dem i drift, säger Hans Christian Schur.

Schur är ett av Danmarks äldsta företag och samtidigt förmodligen det äldsta familjeägda förpackningsföretaget i världen - grundat den 2 juni 1846 av Johan Wilhelm Schur. Företaget har just firat sitt 175-årsjubileum som ett familjeägt företag, och samtidigt har femte generationen just lämnat över stafettpinnen till sjätte generationen, så nu är det Hans Christian Schur och Johan Schur som ansvarar för den dagliga ledningen av den internationella koncernen.

De nya tryckpressarna HP Indigo 6K digital press och HP Indigo 8K levereras av Visutech, återförsäljare för HP Indigo i Skandinavien, och är utrustade med sju färgstationer vilket skapar en mångsidighet och möjliggör en smidig produktion med specialfärger. De extra färgstationerna kan exempelvis användas till Silver Ink för högkvalitativa tryck med metallfärg, Premium White för tryck på färgat eller transparent material, Invisible Yellow & Blue för säkerhetstryck, Fade Resistant Yellow & Magenta för hållbara etiketter.

Ytterligare kan de användas  dekorfärger som blandas off-press för färgmatchning av varumärkesfärger, eller till Orange, Violett och Grönt (HP IndiChrome Plus) för att tryckas tillsammans med CMYK i syfte att nå en större färgrymd och simulera PANTONE-färger med hög precision direkt i tryckpressen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125