23948sdkhjf

Ny panna ersätter gasol

DS Smith Sverige tar ett stort kliv mot målet att minska sina fossila CO2-utsläpp till 2030.

Som en del i DS Smith Sveriges arbete mot en cirkulär ekonomi och för att nå målet att minska sina CO2-utsläpp med 40 % till 2030 (jämfört med 2019 års nivåer), har DS Smith i Värnamo investerat i en biopanna tillsammans med det lokala energibolaget.

Biopannan förbränner restprodukter från närliggande skogsbruk i form av flis och drivs således helt och hållet av förnybar råvara. Pannan producerar ånga som används i produktionen av wellpapp som i nästa steg i tillverkningen används till förpackningslösningar.

– Det har krävts en hel del injusteringar och anpassningar av den nya pannan, men nu ser vi verkligen resultat, säger Sami Simola, Process Engineer.

Jämfört med den tidigare gasolpannan är vinsten stor. Besparingen i nettoutsläpp (utsläpp av fossilt CO2) är 4 350 ton per år.

– Det innebär att vi tar ett rejält kliv mot våra mål om minskade CO2-utsläpp, även målet som innebär att bli helt koldioxidneutrala år 2050 och vår del i FN:s initiativ ’Race to Zero’, säger Emma Lindkvist, DS Smith.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094