23948sdkhjf

Mestä Board tar helhetsgrepp i transformationen

Mestä Board tar ett helhetsgrepp för att hjälpa varumärkesägare byta förpackning från plast till kartong och lanserar Metsä Boards 360 Service.

Det är ett servicekoncept som tar ett helhetsgrepp om kundens förpackning så att man undviker att suboptimera sin förpackning vid byte från plast till kartong. Bakgrunden till den starka trenden mot byte till förnybart, icke fossilt material som kartong är såväl konsumenters oro för klimatet som att plaster syns i medierapportering om nedskräpning av hav och miljö.

Mestä Boards initiativ syftar till att i transformationen inte bara ge kunden en hållbar utan också en säker förpackning som kan förbättra prestanda och effektivitet. Metsä Board 360 Service ska ses som ett samarbete för att leverera fördelar i förpackningens hela värdekedja. Det gäller allt från minskad miljöpåverkan, hur den enklast kan återvinnas till varumärkets påverkan, produktion och effektivitet i leveranskedjan, med mera.

– Framgångsrika lösningar för cirkulär ekonomi kräver innovation och kunskapsdelande partnerskap. Marknaden för snabbrörliga produkter kräver partnerskap som snabbt kan samarbeta, utveckla och testa nya lösningar för att vinna slaget i butikerna. Vi på Metsä Board känner vårt material, lättviktig premiumkartong, ut och in. Det är kärnan till vår lösning men vårt support till kunder kan sträcka sig bortom själva kartongmaterialet, säger Mika Joukio, CEO Metsä Board.

 

Metsä Board 360 Service består av fem delar:

- Sustainability Service för att garantera säkerställd efterlevnad och maximerad hållbarhet hos kartongförpackningar.

- Packaging Design Service för bättre konsumentupplevelser med mindre miljöpåverkan.

- Technical Service använder Metsä Boards omfattande tekniska expertis för att bidra till förbättrad konverteringseffektivitet och förpackningsprestanda.

- R&D Service erbjuder omfattande testkunnande och möjligheter för att upptäcka nya chanser i gemensamma F&U projekt.

- Supply Chain and Digital Service möjliggör responsiv, hållbar och pålitlig kartongleverans globalt.

– Våra hållbarhetstjänster är mycket efterfrågade just nu. Våra kunder söker sätt att minska deras förpackningars miljöpåverkan. Med vårt erbjudande kan vi hjälpa dem att nå sina mål och minska utsläppen genom hela värdekedjan, sammanfattar Joukio.

 Läs mer om Metsä Board 360 Service på www.metsaboard.com/services

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109