23948sdkhjf

Miljövänligare e-handel hos Tradera

e-handelsföretaget Tradera uppdaterar nu sina fraktvillkor i syfte att minska antalet leveranser med onödigt mycket luft och förpackningsmaterial. Samtidigt blir frakten bli enklare och billigare för såväl säljare som köpare på företagets plattform för begagnade prylar.

Tradera lanserar nu Samfrakt. Det ska göra det enkelt att köpa flera varor från samma säljare och sedan betala en samlad frakt för hela ordern. På så vis blir det enklare för både köpare och säljare att kombinera frakt av flera objekt till ett paket.

– För att möjliggöra omställningen till en cirkulär ekonomi måste det bli enkelt och billigt att skicka varor mellan privatpersoner. Därför är samfrakt ett stort steg framåt mot vår vision att driva på omställningen till cirkulär konsumtion, säger Stefan Öberg VD på Tradera.

Tradera inleder även ett utökat samarbete med DB Schenker som möjliggör för kunderna att skriva ut sina fraktetiketter hos sitt ombud. Dessutom lanserar Tradera egna miljövänliga e-handelspåsar som är återanvändbara.

e-handelspåsar med Traderas design, ska förenkla arbetet med att skicka det man har sålt. Påsarna säljs i flerpack på Tradera och har dubbla förseglingstejper och går alltså att återanvända. De består av minst 80 % återvunnen PE-plast och är tillverkade i EU av 100 % förnybar energi.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11