23948sdkhjf

Emballageteknik investerar i ny tryckpress

Förpackningsföretaget Emballageteknik blir först i Sverige med Konica Minoltas digitala tryckpress PKG-675i.

Pressen trycker med vattenbaserad inkjet direkt på kartong, wellpapp och förstansat material.  Med digital tryckteknik och arbetsflöde kan Emballageteknik producera en färdig förpackning inom loppet av några få sekunder.

– För att ytterligare kunna svara upp till de ökade kraven på snabba och kortare serier, så har vi eftersökt ett bra komplement till vår Durst-maskin. Nu ser vi fram emot att snabbt kunna producera digitaltryckta lådor för våra existerande B2B-kunder. Självklart öppnar det även upp nya möjligheter för andra typer av lådor. En spännande utveckling, säger Anders Pontén, Marknadsansvarig hos Svensk Emballageteknik AB. 

Emballageteknik startade 1984 och har vuxit såväl organiskt som med förvärv genom åren och finns idag representerat i Sverige och Baltikum med kontor och produktion i Stockholm, Göteborg, Malmö, Tallinn och i Riga. Cirka 170 personer arbetar idag inom bolaget och Emballageteknik fortsätter att växa med sina kunder.

Kunderna finns huvudsakligen inom B2B och försäljning sker till stor del genom bolagets återförsäljare. Wellpapp, skum och cellplast är idag de huvudsakliga fokusområdena.
Behovet av snabb utveckling och framställning av förpackningslösningar i kortare och betydligt fler serier har påverkat marknadsbilden avsevärt. Tillväxten inom exempelvis e-handel är en av de definierande trenderna inom förpackningsindustrin. Inte minst relaterat till den påverkan som Covid-19 haft.

Den nya digitalpressen Konica Minolta PKG_675i är baserad på fem Memjet CMYK-skrivhuvuden, som gör det möjligt att uppnå en utskriftsbredd på 1. 067 mm i hela 1 600 x 1 600 dpi. Med minimal prepress kan jobb med hög upplösning i hastigheter upp till 18 meter per minut produceras på begäran.

Maskinen levereras med en Caldera-RIP och använder vattenbaserad inkjet, FDA-godkänd för indirekt livsmedelskontakt.

– Tekniken som sådan har vi redan erfarenhet av. Nu ser vi fram emot ett enklare underhåll och en snabbare produktion. Självklart även nya möjligheter att erbjuda marknaden, säger Anders Pontén entusiastiskt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094