23948sdkhjf

Smurfit Kappa expanderar i Latinamerika

Smurfit Kappa Group har förvärvat Cartones del Pacifico, ett ledande företag inom pappersbaserade förpackningar i Peru.

Förvärvet utgör en viktig milstolpe för företaget eftersom det ökar dess geografiska närvaro i Amerika från 12 till 13 länder, och bygger vidare på koncernens ledande position som den största överregionala leverantören i Latinamerika. Som en del av transaktionen har Emusa Group förvärvat Smurfit Kappas företag inom flexibla förpackningar i El Salvador. 

I en kommentar till förvärvet säger Smurfit Kappas koncernchef:
– Förvärvet av Cartones del Pacifico ökar vår strategiska räckvidd ytterligare och understryker vår växande regionala kapacitet i Latinamerika. Med en befolkning på över 30 miljoner är vi glada över att utöka vår närvaro till att även omfatta Peru, för att hjälpa till att driva framtida tillväxt där. Vi välkomnar de anställda på Cartones del Pacifico till vårt team av skickliga medarbetare och ser fram emot att deras expertis ska bidra till framgångarna för Smurfit Kappa-koncernen.

Smurfit Kappas VD för Amerika, Juan G. Castaneda: 
– Vi är mycket glada över att slutföra förvärvet av Cartones del Pacifico och att få hälsa deras 368 medarbetare välkomna till Smurfit Kappa-familjen med 46 000 medlemmar. Det finns en stark kulturell överlappning mellan våra företag och vi ser med förväntan fram emot att ta till vara Cartones del Pacificos potential inom Smurfit Kappas integrerade system.

Smurfit Kappa är Europas största och en av världens ledande producenter av pappersbaserade förpackningar. Företaget har ca 46 000 anställda på 356 produktionsenheter i 36 länder och hade 2020 en omsättning på ca 8,5 miljarder euro. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079