23948sdkhjf

Soliga hälsningar från Frontpac

FrontPac tar ännu ett steg mot mer hållbara förpackningar och investerar i solceller.

Frontpac, en av marknadens ledande leverantör av tryckta wellpappförpackningar, meddelar att man som ett led i att minska sitt klimatavtryck nu installerar solceller på sin industrifastighet i Arlöv.

FrontPac har i många år använt el från enbart vatten-, vind-, sol- och biobränsle som ett sätt att minimera sin klimatpåverkan, men väljer nu att ta ytterligare ett steg i den riktningen genom att satsa på egen produktion av el.

Första steget som installeras under 2021 blir på 1500 kvm. Med den elbrist som är i södra Sverige innebär investeringen att Frontpac bidrar till att minska Sveriges behov att importera el från kontinenten, motsvarande 100 ton mindre CO₂ per år.

FrontPacs VD Martin Enocson förklarar satsningen:

– Vi på FrontPac tillverkar förpackningar som passar in i den cirkulära ekonomin och därför är det alltid på vår agenda att göra vad vi kan för att minimera vårt klimatavtryck. Vi har till exempel flera som kört elbilar i många år. Vi har dessutom sedan ett antal år använt biogas för att driva produktionen och all spillvärme från produktionen används för att värma lokalerna.

 Denna investering kommer samtidigt som företaget satt in en helt ny wellpappmaskin i lokalerna och därmed dubblerat sin kapacitet att producera förpackningar. FrontPac har upplevt ett starkt år trots Corona. Flera produkter som packas i lådor har ökat och pappersbaserade förpackningar har fått ett uppsving. Idag är ca 150 personer sysselsatta med att producera förpackningar och företaget har ambitiösa planer på fortsatt expansion.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.082