23948sdkhjf

RISE VD väljs in i SNS förtroenderåd

Den 3e juni föreslås RISE VD Pia Sandvik väljas in som ny medlem i SNS förtroenderåd som består av forskare och ledande beslutsfattare i näringsliv och offentlig förvaltning.

SNS är en mötesplats för kunskapsbaserad dialog om centrala samhällsfrågor. SNS mål är att vara Sveriges ledande mötesplats för saklig samhällsdebatt och en viktig kunskapskälla för beslutsfattare. SNS sammanför företrädare för näringsliv, förvaltning, akademi och politik och förtroenderådet är SNS högsta beslutande organ.

– Jag är oerhört stolt över att vara föreslagen att bli en del av SNS förtroenderåd. SNS har en roll som brobyggare och aldrig tidigare har fakta, vetenskap och konstruktiv samverkan mellan näringsliv och samhälle för att utveckla lösningar varit så viktigt som nu. Många branscher genomgår eller är på gång att gå igenom stora förändringar. Här är SNS ett stöd och en mötesplats för att tillsammans ta stora steg inom innovation och utveckling för framtiden. Jag ser fram mot att bidra till SNS viktiga arbete, säger Pia Sandvik.

RISE är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 800 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.22