23948sdkhjf

Ny testutrustning för biomaterial

Emballator Innovation Center investerar i ny utrustning för biomaterial tunnväggiga förpackningar.

Emballator vill utveckla hållbara förpackningar för att hjälpa sina kunder att nå sina hållbarhetsmål. En ny investering i Emballator Innovation Center ska bidra med just detta.

Fokus hittills har varit plastmaterial för formsprutning. Med den här nya utrustningen kommer vi utvärdera biobaserade material för extrudering av olika typer av förpackningslösningar, säger Mats Jeppsson, Innovation Manager på Emballator Innovation Center.

Reducering av avfall genom återanvändning av förpackningar är viktigt för Emballator-gruppen och många drop-in-material gör det möjligt att minska koldioxidavtrycket. Högst upp på agendan för Emballator är att hjälpa kunder att nå sina hållbarhetsmål, som kan vara antingen plastbantning, förändrad design eller material.

Vi fortsätter att stärka vår innovationskultur. Den här nya investeringen hjälper oss även att verkligen tänja gränserna för tunnväggsförpackningar med lätt vikt och erbjuder fortfarande en produkt som tål hård hantering från konsumenter och transporter. Vi vet också att varumärkesägare i exempelvis livsmedelsindustrin i allt högre grad vill minska beroendet av fossilbaserade förpackningar för en högre hållbarhetsprofil och vi kan hjälpa dem, säger Mats Jeppsson.

Emballator fokuserar på material som är enkla att återvinna med 100 procent cirkularitet, men även att hitta kostnadseffektiva hållbara alternativ.

– Vi tror att förändringstakten kommer att öka när produktpris och miljö går hand i hand och med det skapar bäst möjligheter för framtida generationer. Fler investeringar är att vänta på Emballator Innovation Center under 2021, hälsar Mats Jeppsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109