23948sdkhjf

Maskin för tunna förpackningar

Saxe Nordic Plast presenterar en nyhet från KraussMaffei High Performance AG – Netstal Elios 10000.

Med den högpresterande formsprutningsmaskinen vänder sig tillverkaren mot tillverkare av krävande tunnväggiga förpackningsprodukter. Maskinen är en ny modell i tillverkarens Elios-serie.

Maskinen har en låskraft på 1000 ton vilket gör att maskinserien nu finns med sex olika låskraftsversioner från 450 till 1000 ton. Den är utrustad med en 5-punkts knäled. Den har ett generöst installationsutrymme och tillgodoser med enkelhet trenden mot allt större verktyg och etage-verktyg, skriver Saxe i ett pressmeddelande.

Låsenhetens design har modifierats och skiljer sig från tidigare modeller. Resultatet av detta är ett holmavstånd på 1250x1250 millimeter. Som tillval finns även ett holmavstånd på 1330x1330 millimeter. Inbyggnadshöjden är på hela 1500 millimeter och formöppning på 1350 millimeter, vilket ger stora etage-verktyg tillräckligt med utrymme. Den höga inbyggnadshöjden gör att höga förpackningsprodukter med lätthet kan avformas med IML.

Maskinen har en torrcykeltid på endast 2,2 sekunder och en dynamisk insprutningshastighet på upp till 2200 mm/s, vilket gör att korta cykeltider och hög output kan uppnås i produktionen. Insprutningsenheten är utrustad med tillverkarens patenterade dubbelventilsteknik, vilket underlättar förhållandet med snabb flytväg/ väggtjocklek med tunna väggtjocklekar även för stora förpackningsprodukter.

En strukturellt liknande modell med 1000-tonsmaskinen, med reducerad låskraft på 880 ton lanseras också. Båda versionerna kan kombineras med storlek 4200 och 6000 på insprutningsenhet. Skruvdiametrar på 80-100 millimeter finns. Beroende på kundkrav är ytterligare konfigurationer också tillgängliga, uppger Saxe Nordic Plast AB.

Artikeln är en del av vårt tema om TEKNIK.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078