23948sdkhjf

Färdplan för hållbar plastanvändning här!

Nu är den här, Naturvårdsverkets efterlängtade färdplan för en hållbar plastanvändning.

Färdplanen är tänkt att fungera som inspiration till handling och som en kompassriktning för alla som kan och vill bidra till att plastanvändningen blir hållbar.

− I samverkan har vi utvecklat en gemensam målbild, prioriteringar och en enad förståelse för de förändringar som behöver göras för en hållbar plastanvändning. Vår förhoppning är att denna färdplan kan tjäna som både riktningsvisare och inspiration för alla aktörer, säger Björn Risinger, generaldirektör för Naturvårdsverket, i ett pressmeddelande.

- Vi kommer att fortsätta vårt arbete med att driva nationell plastsamordning för att tillsammans med andra aktörer driva utvecklingen. Vi kommer också att arbeta vidare med att både utveckla och genomföra styrmedel och vägledningar, avslutar Björn Risinger.

Den 27 maj deltar Naturvårdsverkets Åsa Stenmarck, Nationell plastsamordning, som talare på konferensen Pack Point Nordic. På konferensen kommer hon att berätta mer om den nya färdplanen för plast. Konferensen sänds live från Stockholm med möjlighet att ställa frågor direkt till talarna. Se mer om programmet och anmäl dig på packpointnordic.se

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.156