23948sdkhjf

Papperstuben är här!

Hudvårdsprodukter och tandkräm i tuber av papper i stället för plast. Detta ser ut att bli verklighet genom ett nytt samarbete mellan BillerudKorsnäs och industriföretaget Aisa.

BillerudKorsnäs fortsätter utmana konventionella förpackningar. Idag lanserar BillerudKorsnäs ett samarbete med industriföretaget Aisa som öppnar för helt nya möjligheter att tillverka tuber för hygienprodukter i papper istället för plast.  Med BillerudKorsnäs FibreForm kan i princip hela tuben istället tillverkas av hundra procent nyfiber.

BillerudKorsnäs FibreForm är ett unikt material i träfiber och eftersom det är böjbart kan tuben behålla sin form när man klämmer eller pressar på den.

— Vi kommer aldrig att kompromissa med användarupplevelsen. FibreForm är ett enastående material och samarbetet med Aisa har resulterat i ännu en applikation där vi kan stötta varumärkesägare på deras resa mot mer hållbara förpackningar, säger Lovisa Westergren, Sales Director FibreForm på BillerudKorsnäs.

— Under de senaste åren har vi sett en ökande efterfrågan på fiberbaserade förpackningslösningar, inklusive tubapplikationer. Lösningen som utvecklats tillsammans med Aisa utnyttjar fullt ut de unika egenskaperna hos Fibreform och möter de höga förväntningarna vi ser hos varumärkesägarna på att minska plastanvändningen utan att tumma på kvalitet och funktionalitet.

Tuber av FibreForm kan användas i olika segment som till exempel i förpackningar för tandkräm och kosmetika. FibreForm är förnybar, biologiskt nedbrytbar och kräver mindre energi vid konvertering än plast.

En av de stora fördelarna med papperstuben av FibreForm är den smidiga tillverkningsprocessen. Det är möjligt att direkt byta ut nuvarande material mot FibreForm i Aisas produktionsanläggningar utan att behöva göra några ombyggnationer av konverteringsmaskinerna.  

— Genom FibreForm kan våra kunder nu erbjuda en helt ny förpackningslösning till marknaden. Tack vare FibreForm kan Aisa nu ersätta upp till 70 % av plasten i det som kallas för själva axeln på tuben och tillsammans med själva tuben som är av över 85% papper bidrar den här hybridaxeln till ett paket som nu består av mer än 80 % papper, säger Joachim Sander, Director Marketing & Sales på AISA Automation Industrielle SA.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078