23948sdkhjf

Boxon ingår strategiskt samarbete

Boxon och automationsföretaget Elektroautomatik har inlett ett strategiskt samarbete för att gemensamt erbjuda kunder automationslösningar i samband med förpackningsinvesteringar.

Elektroautomatik är Sveriges största automationsintegratör och implementerar automationslösningar inom många olika industrier, där förpackningslösningar i många fall är en del av leveransen. Boxon erbjuder i sin tur förpackningskoncept som hos slutkunden ofta är en del av en automationslösning.

— Det här förtätade samarbetet stämmer väl med vår ambition att kunna leverera fler och större helhetslösningar. Vi jobbar på många fronter för att bli en bredare och bättre nyckellösningsleverantör och tillsammans med Boxon kommer vi ha möjlighet att skapa ännu mer värde för våra kunder, säger Jonas Kjellberg, VD på Elektroautomatik. 

— Boxon har lång erfarenhet av kundunika integrerade förpacknings- och märkningslösningar. Tillsammans med Elektroautomatik blir vi en stark från den lilla lösningen till riktigt stora automatiserade lösningar. Effektiviserade packnings- och logistikflöden leder till stora kostnadsbesparingar och ökad konkurrenskraft för våra kunder, säger Christer Rapp, VD på Boxon.

Elektroautomatik hade 2019 en omsättning på cirka 240 miljoner kronor och 120 anställda och gjorde ett resultat efter finansnetto på cirka 17 miljoner kronor. Boxon Group omsätter cirka 1,4 miljarder kronor, har 270 anställda och gjorde en vinst 2020 på cirka 40 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08