23948sdkhjf

Teva uppdaterar sin förpackningsdesign

Teva har påbörjat arbetet med att uppdatera designen på sina läkemedelsförpackningar. Hela portföljen med närmare 1000 förpackningar kommer löpande under 2021-2022 att få ett nytt utseende.

Alla förpackningar kommer framöver ha ett tydligt och samstämmigt Tevautseende med den nya loggan, även om det kommer att finnas några designelement som varierar.

Inför designbytet intervjuades över 4 000 läkare, patienter och farmaceuter för att verkligen förstå deras behov. Utifrån insikter från dessa intervjuer har Teva skapat en förpackningsdesign som är användarvänlig, differentierad och enkel att läsa.

— Som en av Sveriges största läkemedelsleverantör måste våra förpackningar hjälpa patienter att använda sina läkemedel på ett säkert och korrekt sätt. Vi har därför noggrant undersökt användarnas behov och tagit fram en förpackningsdesign som är tydlig och användarvänlig, säger Teva Sweden ABs VD Fredrik Lindqvist.

I Tevas produktportfölj ingår även förpackningar som i dagsläget har en Actavis- eller ratiopharmdesign. Även dessa kommer att få den nya Tevadesignen, medan produktnamnet bibehålls.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063