23948sdkhjf

PacNova packar klimatsmart

PacNova, företaget bakom klimatsmarta och materialsnåla transport- och butiksförpackningar, lanserar nu förpackningskoncepten som en packtjänst.

PacNova, företaget bakom bland annat StrapCarrier och ClipCarrier, har utvecklat en maskinell lösning för förpackningskoncepten och kan nu även erbjuda dessa som en packtjänst för företag som vill prova på PacNovas förpackningslösningar. De är utvecklade för företag som vill minska sin plastanvändning och samtidigt underlätta för butikspersonalen vid hantering av inkommande varor till butiken.

– StrapCarrier sparar tid för butikspersonalen när varor ska packas upp. Istället för krympfilm om tråg med sampackade produkter och sträckfilm om pallen använder vi plastband och hörnskydd om tråget och pallen. StrapCarrier är en miljövänlig lösning som ligger helt rätt i tiden för alla som vill undvika onödigt mycket förpackningsmaterial och då särskilt plast. Vår lösning reducerar användning av plast till ett absolut minimum, säger Per Håkan Edqvist, PacNovas VD och grundare.

StrapCarrier medför också andra fördelar som underlättar för arbetet i butiken och även kan bidra till ökad försäljning. Maskinen packar produktenheterna i exponeringsfärdiga tråg som enkelt kan lyftas upp i butikshyllan med allt innehåll färdigfrontat. Enhetsförpackningarna organiseras automatiskt vid maskinpackning så att produktetiketten alltid är vänd ut mot gången, mot konsumenten.

Sedan en tid samarbetar PacNova med en maskintillverkare i Småland som utvecklar och bygger de maskiner som behövs för att packa med StrapCarrier och ClipCarrier. Maskinen för StrapCarrier som PacNova nu har är mobil och ska användas för legopackning.

– Vi erbjuder nu packning på plats hos kunden eller i egna lokaler. När volymerna sedan blir större och man känner sig trygg i våra lösningar kan man överväga en egen maskin.Vi utvecklar packverksamhet så att även mindre tillverkare kan åtnjuta fördelarna med våra förpackningslösningar, säger Per Håkan.

PacNova deltar som en partner på PACK POINT NORDIC och kommer där att ha ett eget show- och chattrum för intresserade deltagare. Konferensen hålls digitalt med livesända temasamtal och partner i digitala utställningsrum. Tid den 27 maj kl 10-15. Anmäl dig idag!

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078