23948sdkhjf

Finska Walki Group köper bolag i Spanien

Walki Group förvärvar den ledande spanska förpackningsproducenten Plasbel och utökar sitt erbjudande av hållbara förpackningslösningar.

Walki Group har tecknat avtal om att förvärva en majoritetsandel i Plasbel Plásticos S.A.U, en spansk tillverkare av hållbara förpackningslösningar. Plasbel är specialiserat på produktion av återvunna och komposterbara plastpåsar och flexibla förpackningar till livsmedelssektorn och detaljhandeln. Förra året, 2020, omsatte Plasbel cirka 80 miljoner euro och sysselsatte 290 personer.

Plasbel utökar Walkis europeiska geografiska närvaro med en toppmodern tillverkningsanläggning på mer än 30 000 m2, i Murcia, Spanien, som har en bred portfölj av livsmedelsförpackningar, förutom återvunna och komposterbara plastfilmer av PCR-plast, med applikationer inom detaljhandeln och hotellbranschen.

— Detta förvärv är ett viktigt steg för Walki, som en del av vår strategi att främja förpackningars cirkularitet och komposterbarhet. Plasbel är ett fantastiskt företag med dedikerad arbetskraft och överlägsna produkter i en bransch som kommer att se en stark tillväxt under de kommande åren. Vi ser fram emot att stödja dess ambitiösa resa framåt, säger Leif Frilund, VD och koncernchef för Walki Group.

— Plasbel innebär inte bara en strategisk utvidgning av vår produktportfölj med hållbara alternativ utan också direkt åtkomst och närhet till betydelsefulla konsumentgrupper.

— Vi är glada över att bli en del av Walkis familj och gå in i denna nya tillväxtfas, med målet att befästa vårt ledarskap i Spanien och ytterligare utvidga Plasbels geografiska räckvidd. Dessutom kommer de kompletterande FoU-funktionerna att hjälpa den kombinerade enheten att bli en ledande biofilmkonverterare med attraktiva expansionsmöjligheter i hela Europa, säger Antonio Beltrán, VD och återinvesterande aktieägare i Plasbel.

Plasbel kommer att stödja den fortsatta tillväxten av Walkis filmer och påsar och kommer att bli en del av det globala affärsområdet Consumer Packaging. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen eller villkoren för transaktionen

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078