23948sdkhjf

Absortech bryter ny mark

Svenska Absortech, global ledare inom absorberande produkter för att förebygga fuktskador i transportgods lanserar världens första koldioxidneutrala fuktabsorberande produkt, en version av företagets flaggskepp Absorpole.

— Detta är ett stort steg för att driva industrin framåt när det gäller hållbarhet, och har till stor del möjliggjorts av Absortechs kompetens och kontinuerliga investeringar i FoU för att tillhandahålla mer hållbara och effektiva industriella avfuktare, säger Elsa Jimenez, CMO, Absortech.

Absorpole har skyddat transporter i 25 år. Den nya versionen är tillverkad av återvunnet material, men dess hållbarhetsprofil når längre. Absortech har optimerat frakt från leverantörer för att minska transportutsläppen samt minskat koldioxidutsläpp genererat från produktion. 

Avfuktarens klimatpåverkan minskas med 60% tack vare de nya egenskaperna. Nedan några egenskaper hos den nya Absorpole:
• Den karakteristiska blå uppsamlaren är nu ljusgrå och tillverkad av 100% återvunnen plast, ett material med lägre koldioxidavtryck än den tidigare PE-plasten. Genom att inte färga plasten underlättas återvinningsprocessen efter användning samt att onödiga kemikalier undviks.
• Den grå delen är också tillverkat av återvunnet material, ett material med 60% mindre CO2-fotavtryck än vanlig PP-plast.

— Även om den nya versionen av Absorpole skiljer sig på så många sätt från sin föregångare, kommer den att ha samma enastående absorptionskapacitet och starka och hållbara konstruktion. Förändringarna i nya Absorpole kommer att vara en lättnad för miljön. Den nya versionen av denna avfuktare är det förstakoldioxidneutrala alternativet på marknaden för industriella avfuktare, säger Elsa Jimenez.

Samtidigt med lanseringen av ny Absorpole kommer Absortech att börja erbjuda en ny omvänd logistikprocess. En unik verksamhet som kommer att föra containerfrakt till en högre hållbar nivå, menar Elsa Jimenez.

— R-to-R, vårt nya koncept Return-to-Reuse, erbjuder våra kunder att skicka tillbaka de använda komponenterna i nya Absorpole till vår fabrik i Falkenberg för att återanvändas i nya torkmedel. Genom detta kommer vi att etablera den första cirkulära ekonomin i torkmedelsindustrin för att stödja ett mer hållbart sjöfartssystem.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094