23948sdkhjf

Smurfit Kappa investerar i Tyskland

Smurfit Kappa har aviserat en betydande investering i sitt pappersbruk och kartongtillverkningsfabrik i Hoya i nordvästra Tyskland. Detta är den avslutande fasen i ett investeringsprogram som inleddes 2011. I denna avslutande fas kommer produktionskapaciteten att öka med 70 000 ton till 450 000 ton per år.

Investeringen ersätter hela pressektionen på PM2-pappersmaskinen med toppmodern teknik som kommer att öka den totala effektiviteten i tillverkningsprocessen. PM2 är en 7,5 meter bred pappersmaskin som tillverkaremballagepapper, både testliner och fluting.

Produktionshastigheten kommer att öka till 1250 m/min och när installationen är klar kommer denna maskin i världsklass att ytterligare stärka Smurfit Kappa Groups system för wellpappråvara. PM2 beräknas vara i drift igen från och med första kvartalet 2023.

Saverio Mayer, VD för Smurfit Kappa Europa: 

– Den här investeringen blir den sista och viktiga fasen i ett program för varaktiga investeringar vid vårt bruk i Hoya, ett program som inleddes för mer än ett decennium sedan. Dagens tillkännagivande understryker Smurfit Kappas fortsatta engagemang för utveckling inom ledande teknik och vår verksamhet i Tyskland.


Investeringen innebär att koldioxidutsläppen kommer att minska med 5 500 ton per år.
I en kommentar till investeringen, säger Andreas Noss, VD för Smurfit Kappas bruk i Hoya:

– Den här investeringen kommer att göra PM2 till en toppmodern pappersmaskin för låga ytvikter, något som gör att vi kan tillgodose våra kunders föränderliga behov. Den kommer att öka produktionshastigheten och tillverka lättviktspapper på ett så effektivt och hållbart sätt som möjligt.

Anläggningen i tyska Hoya har varit i drift i över 50 år och är en stor arbetsgivare i regionen, med över 300 anställda på anläggningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078