23948sdkhjf

Ny bestruken liner från KM7

BillerudKorsnäs lanserar en ny bestruken liner från sin nya kartongmaskin, KM 7 i Gruvön. Linern har fått namnet DecorX och är det senaste i utvecklingen av White Top Kraftliner.

Pure DecorX är en 3-skikts liner tillverkad av 100 % nyfiber, vilket gör materialet starkt, styvt och med hög bulk. Egenskaper som medför lightweighting, hög körbarhet i konverteringsmaskiner, minskad risk för washboarding och förbättrade förpackningsegenskaper, menar BillerudKorsnäs.

– Bestrukna Pure DecorX höga ytjämnhet ger utmärkta tryckresultat med verklighetstrogen återgivning av bilder och färger, säger Rolf Gustafsson, Director Product Management Containerboard. Produkten lämpar sig därför för användningsområden som hyllfärdiga förpackningar, butiksskyltning, förpackning av mat och dryck och premiumprodukter.

DecorX kan också användas i såväl pre- som postprint.

– Tack vare vår kunskap, erfarenhet och avancerad teknik har vi kunnat säkra de nödvändiga kvalitetsparametrar som gör att vi uppfyller de höga krav som ställs för både pre- och postprint i en och samma produkt. Kunderna kan alltså använda en enda bestruken produkt till både pre- och postprint – det är en extra bonus, säger Rolf Gustafsson.

Den nya linern är tillverkad på KM7, världens mest moderna kartongmaskin, i Gruvön. och invigdes i oktober 2019. Produktens kvalitetsparametrar övervakas i realtid med avancerad sensorteknik, vilket säkerställer en unikt konsekvent produktkvalitet. Och med en imponerande kapacitet av 550 000 ton om året ökas tillgängligheten av bestruken liner på marknaden.

BillerudKorsnäs produktkategori Pure Liners backas upp av Containerboard BoxLab, dit kunderna kan vända sig för att få support och rådgivning för optimering av sina förpackningslösningar.   

Pure DecorX är ett hållbart val. Fibrerna kan spåras tillbaka till ansvarsfullt skogsbruk och materialet är såväl förnybart, återvinningsbart som nedbrytningsbart, betonar BillerudKorsnäs. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094