23948sdkhjf

Vad har vi lärt oss av pandemin?

Då närmar vi oss slutet på en hemsk tid. Snart är vi alla vaccinerade. Kommer vi att gå tillbaka till allt som det var förr?

Kanske på sikt, men det dröjer säkert. Försiktighet kommer säkerligen att råda för en lång tid framöver. Och förhoppningsvis finns det saker som vi har lärt oss som vi kommer att fortsätta med. Det flitiga affärsresandet kommer nog att inskränka sig till det nödvändiga. Här finns stora pengar för företagen att  spara - vilket dom gjort under pandemin.

För miljön har pandemin inneburit en chans att hämta andan. Klimatpåverkande utsläpp minskade drastiskt när pandemin var som värst. Flyget jobbar nu stenhårt för att ersätta fossilt bränsle för att kunna erbjuda ett mer klimatanpassat alternativ till tågen och på vägarna rullar ju som bekant allt fler eldrivna bilar.

"Hur tvingar man någon att tvätta händerna?"

Även på det personliga planet tror jag att pandemin har satt sina spår för lång tid framöver. Kanske är man lite mer försiktig när någon är förkyld i familjen. Kanske kramas man mer sällan när man träffar någon bekant eller undviker att ta i hand. Vikten av tvätta och sprita händerna kommer att finnas kvar, för det för så mycket gott med sig för att förhindra spridning av bakterier och sjukdomar.

Tyvärr finns det fortfarande män som går på toaletten utan att tvätta händerna efter sitt toalettbesök. Vilken uppfostran dessa män har fått kan man fråga sig. Ser jag någon brukar jag inte dra mig för att säga till. Tyvärr med klent resultat. Hur tvingar man någon att tvätta händerna?

Men ännu är det en liten bit innan vi är helt igenom ekluten som kallas pandemin. Förhoppningsvis blir PACK POINT NORDIC den sista helt renodlade digitala konferensen vi behöver genomföra. Vi ser ju alla fram emot att träffas i verkliga livet för att göra affärer och utbyta idéer och erfarenheter.

Och samtidigt kommer många som tidigare var tvungna att tacka nej till en konferens, i framtiden att kunna vara med digitalt - vilket etableras som en ny standard på alla konferenser - parallellt med det fysiska mötet. Det behövdes en pandemi för att detta skulle bli en realitet. Vi ses, om än digitalt på PACK POINT NORDIC den 27 maj. Gör din anmälan idag på packpointnordic.se

Se mer om eventet Artikeln är en del av vårt tema om LEDAREN.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094