23948sdkhjf

Sydgrönt flyttar in i nytt kyllager 

Nytt kyllager i Landskrona för Sydgrönt.

Sveriges största leverantör och producentorganisation för svenskodlad frukt och grönsaker, Sydgrönt, flyttar in i nytt kyllager på verksamhetsområdet Kronan i Landskrona. Lagret ska vara i drift redan i november 2021. Etableringen innebär ett tiotal nya arbetstillfällen. 

– Vi är väldigt tacksamma för det professionella bemötande vi fått från Landskrona stad. Det märks att det är en kommun som prioriterar näringslivsfrågor. Det fokuset i kombination med det utmärkta läget vid E6 var avgörande när vi valde plats för vårt lager, som ska komplettera nuvarande verksamhet, säger Sydgrönts vd Sara Berger. 

På Kronan finns redan ett flertal företag inom livsmedelsbranschen som Santa Maria, Oatly och tyska livsmedelslogistikföretaget Nagel Group. 

– Vi är glada över att välkomna SydGrönt till Kronan. Det här är ännu ett i raden av företag som väljer Landskrona. Det visar hur vårt strategiska läge och vårt proaktiva näringslivsarbete är avgörande för viljan att etablera sig här, säger Anna Classon, tillväxt- och näringslivschef, Landskrona stad. 

Sydgrönt är en medlemsägd producentorganisation som består av ett drygt 90-tal odlare som tillsammans utvecklar, odlar, säljer och distribuerar ett modernt sortiment av svenskproducerad frukt och grönsaker till hela den svenska dagligvaruhandeln. Sydgrönt består av fem bolag, bland annat med ansvar för logistik och transport och för ett eget packeri och kyllager för långtidslagring av grönsaker. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078