23948sdkhjf

BEWI förvärvar Honeycomb Cellpack

Norska BEWI förvärvar majoriteten av aktierna i det danska förpackningsföretaget Honeycomb Cellpack.

Bewi förvärvar 51 procent av aktierna Honeycomb Cellpack A / S och har option att förvärva de återstående 49 procent av Honeycomb-aktierna.

Bewi är en ledande leverantör av förpackningar, komponenter och isoleringslösningar i EPS, expanderad polystyren. Honeycomb tillhandahåller också skyddande förpackningslösningar med egen design och tillverkning, men i papper. Förpackningarna är både återvinningsbara och biologiskt nedbrytbara.

– Genom detta förvärv breddar vi vårt produktutbud inom skyddande förpackningar, i linje med vår strategi att ge våra kunder kompletterande lösningar, säger Christian Bekken, VD för BEWI. 

– Vår vision är att skydda människor och varor, och vi kommer att göra det genom att tillhandahålla innovativa och hållbara förpackningar, komponenter och isoleringslösningar, oberoende av material, fortsätter han.

Honeycomb är en erfaren specialist inom utveckling och produktion av kundanpassade förpackningar och produkter tillverkade av papper. Förpackningarna kan vara kompletterande eller ett alternativ till produkter av EPS. Precis som EPS-produkter är Honeycombs produkter 100 procent återvinningsbara, och dessutom 100 procent biologiskt nedbrytbara.

Honeycombs geografiska fokus har varit de nordiska länderna. I denna region har företaget flera nära och långvariga relationer med ansedda blue-chip-kunder. År 2019 hade Honeycomb intäkter på nära 30 miljoner DKK. Detta ökar BEWI: s befintliga årliga omsättning från pappersförpackningsprodukter för livsmedelsindustrin och uppgår till cirka 150 miljoner norska kronor.

– Jag är mycket glad över att kunna välkomna Honeycomb till BEWI-familjen. Genom denna transaktion stärker vi vårt kunderbjudande på den danska marknaden samt andra operativa marknader. I kombination med vår biologiskt nedbrytbara EPS och 100 % återvunna EPS kommer Honeycomb-erbjudandet att ge oss en spännande och hållbar portfölj, säger Karl Erik Olesen, VD för BEWI i Danmark.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.156