23948sdkhjf

Strand Packaging byter namn

Strand Packaging AB byter namn med till Nordic Carton AB.

– Namnbytet ska ses som ett led i vår fortsatta framtidssatsning, där vår kompetens kommer att utvecklas ytterligare inom förpackningslösningar av kartong och våtlimsetiketter, säger VD Claes-Göran Vigstrand.

Nordic Carton kommer som tidigare att ha sin verksamhet lokaliserad till Malmö med huvudsaklig inriktning mot kunder på den nordiska marknaden.

– Vår ambition är att på ett ännu tydligare sätt profilera företaget och fokusera på att överträffa våra nuvarande och tillkommande kunders högt ställda förväntningar. Detta genom att erbjuda högkvalitativa förpackningslösningar och en hög servicegrad i ett starkt partnerskap, säger Claes-Göran Vigstrand.

Namnet Strand Packaging kom från grundaren Bengt Strand som 1976 startade företaget som kom att bli en av Sveriges mest framgångsrika kartongkonverterare och landets ledande producent av etiketter för framförallt glasflaskor och -burkar, så kallade våtlimsetiketter. Några stora användningsområden är öletiketter, läsketiketter och livsmedelsetiketter. Oftast sitter etiketterna på en glasflaska, PET-flaska, glasburk eller plåtburk.

Våtlimsetiketter lämpar sig särskilt på förpackningar som ska rengöras i vattenbad för återanvändning eller återvinning, eftersom våtlimsetiketter lätt lossnar när de blötläggs. Motsatsen till våtlimsetiketter är självhäftande etiketter som fungerar ungefär som ett klistermärke.

Strand Packaging numera Nordic Carton har genom åren också gjort sig ett namn som framstående inom olika tilltrycksmetoder på kartong, som prägling, hologram och foliering. 2013 sålde familjen Strand företaget som då hette Strand Grafiska till Nilsbyn Invest, som blev majoritetsägare, och döpte om företaget till Strand Packaging.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094