23948sdkhjf

Bägare med minimalt plastinnehåll

En ny ultralätt bägare - CombiLight - lanseras av Berry Superfos. I bägaren kombineras växtfibrer och plast, vilket ger en lägre vikt och 60 % lägre plastinnehåll, jämfört med en homogen plastbägare.

Bägaren har utvecklats, designats och produceras med ett minimal innehåll av  fossilt material genom en sofistikerad kombination av plast och naturliga växtfibrer. 

Søren Marcussen, regionchef för Berry Superfos nordiska region, förklarar;

– Det som gör denna banbrytande förpackningslösning till något speciellt syns egentligen inte: Fiberbägaren stöds av en osynlig plaststruktur. Det har gjort att vi har lyckats reducera plastinnehållet med 60 % i förhållande till andra motsvarande lösningar, samtidigt som CombiLight-lösningen är stark och stabil och passar till existerande fyllningslinjer, säger Søren Marcussen.

Berry Superfos lanserar den nya bägaren som ett svar på att allt fler livsmedelsproducenter ställer högre krav på förpackningsvikt, förpackningsstyrka och samhällsansvar när de väljer förpackningsleverantör.

– CombiLight-bägaren är inte bara ett bättre miljöval utan också fettresistent och särskilt lämplig för mejeriprodukter som yoghurt, keso och färskost, men den är även perfekt för andra livsmedel som inte kräver varmfyllning, som t.ex. smörgåspålägg, småkakor eller godis, säger Søren Marcussen.

Lättviktsförpackningen är membranförseglad och det finns finns i storlekarna: 250 ml, 210 ml, 245 ml, 460 ml och 560 ml med flera olika typer av lock att välja mellan. Fler storlekar är på väg, hälsar Berry Superfos.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078