23948sdkhjf

Säkerhetstesta din förpackning

Mettler Toleda, produktsäkerhetsspecialisten, utökar sitt erbjudande om kostnadsfria tester av glas- och metallförpackningar inom livsmedelssektorn.

Mettler Toledo lanserade 2020 konceptet ’Test Before You Invest’ för glas- och metallförpackningar i livsmedelsindustrin. Konceptet är ett testprogram för inspektion av livsmedelssäkerhet för att möta den ökade användningen av just glas- och metallförpackningar för livsmedel.

I sitt europeiska testcenter i Barcelona, Spanien finns nu två nya inspektionslinjer. I testcentret utför Mettler Toledo kostnadsfria produktutvärderings- och bedömningstjänster åt livsmedelstillverkare så att de kan vara säkra på att de använder rätt inspektionsteknologi för sina specifika produktionslinjer.

Tillverkare som använder tjänsten får en individuell utvärdering av deras egna produkter, med data om inspektionsprecision, prestanda och föroreningsdetekteringskänslighet som kan uppnås. Vid behov går det att personligen delta i produkttestningsprocessen, men testcentren kan också tillhandahålla distanstestning för länder med covid-19-begränsningar.

För distanstestning kan tillverkare skicka sina livsmedelsprover till testcentrerna för utvärdering. Mettler-Toledos inspektionsexperter utvärderar sedan kriterierna och skickar en fullständig testrapport inom fem dagar från att ha fått produktproverna. I enlighet med COVID-19-begränsningarna kan tillverkare delta i testningsprocessen på distans, vid behov via en videolänk till var som helst i världen, för att ge återkoppling och säkerställa att alla produktionslinjespecifika krav har uppfyllts.

– Vi hoppas att våra funktioner för distansinspektion, jämte de två nya inspektionslinjerna, gör det möjligt för ännu fler tillverkare att använda glas- och metallförpackningar i hela Europa och därmed förbättra livsmedelssäkerheten och inspektionsstandarderna, säger Christine Gottschalk, chef för PI Test and Democentre, Mettler-Toledo Product Inspection.

För upptäckt av fysiska föroreningar och förpackningsdefekter på produkter som förpackats i glas och metall ingår X3730- och X3750-systemen i den senaste röntgeninspektionstekniken som har lagts till i testcentret i Barcelona. X3730 gör föroreningstester och kvalitetssäkringskontroller på både burkar och glasbehållare, medan X3750 är bäst för inspektion av glasbehållare vid höga linjehastigheter på upp till 1 200 förpackningar per minut.

Mettler-Toledos framtidsplaner för testcentrets expansion omfattar ännu fler inspektionslinjer under året som kommer, bl.a. Vision Inspection för etikettverifiering och Product Data Check-teknik för inspektion of produktdata. På detta vis kan Barcelona-centret visa upp hela familjen med Mettler-Toledo-inspektionsprodukter. Andra Mettler-Toledo-testcentrer finns i USA, Malaysia och Kina.

Mer information om testcentrets tillgänglighet och hur du bokar ett livsmedelssäkerhetstest finns på: www.mt.com/pi-test-centers-pr

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11