23948sdkhjf

Ny utbetalningslösning för pantpengar

Pengar direkt in på bankkontot när du pantar, hur låter det?

Pantamera har tillsammans med fintech-bolaget Payer utvecklat en ny tjänst som gör detta möjligt.  Lösningen har installerats på storpantarautomaterna Pantamera Express, som finns på 56 återvinningscentraler runt om i landet.

– Vi jobbar ständigt med att utveckla pantsystemet för att göra det så smidigt som möjligt att panta. Nu har turen kommit till att se över utbetalningslösningen som har sett likadan ut under alla år, säger Carita Classon, produktchef för Pantamera Express på Returpack/Pantamera.

Samarbetet med Payer inleddes 2019. Den nya utbetalningslösningen finns nu installerad på storpantarautomaterna Pantamera Express som Pantamera själva äger .

– Pantamera Express-automaterna är en viktig del i vårt utvecklingsarbete kring framtidens pantsystem. Här har vi haft möjlighet att testa den nya utbetalningslösningen i stor skala och kan nu erbjuda en enkel och smidig tjänst för överföring av pantpengar direkt in på bankkontot, säger Carita Classon.

Den nya utbetalningslösningen bygger på att man laddar ner en app, där man kopplar det bankkonto man vill få pantpengarna utbetalda till. Alla större svenska banker är anslutna till den nya utbetalningslösningen.

Nästa steg är att testa den nya betallösningen i de mindre pantautomaterna som återfinns i livsmedelsbutiker. Sammanlagt finns 4 222 sådana pantautomater runt om i landet. Under året påbörjar Pantamera ett testprojekt tillsammans med handeln för att konsumenter på sikt ska kunna få sina pantpengar överförda till bankkontot också när de pantar i butik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078